zondag 10 september 2017

Dag 6: Sevilla

Er stond vanochtend een bijzonder uitgebreid ontbijtbuffet voor de zusjes gereed. Je kon het niet zo gek bedenken of het was er wel.
Na onze buikjes rond gegeten bij een hebben waren we klaar voor nog een dagje Sevilla. We zijn eerst richting een winkelstraat gelopen, maar alle winkels zijn dicht op zondag. Dan maar naar de beroemde parasols. Heel apart bouwsel.

 Daarna via allerlei mooie straatjes richting de kathedraal. Hier zijn we nogmaals naar binnen gegaan, want op zondagochtend is het gratis (gratisj isj goet).

Ondertussen was het al weer heuuul erg opgewarmd. We zijn dus weer met een lekker koude koffie in de schaduw gaan zitten, genietend van al het volk dat aan ons voorbij trok.
Om 13.00 uur begon onze tapas tour o.l.v. een gids. Een Nederlands stel doet dezelfde reis dus die gingen ook mee. We gingen met de gids een hele leuke en levendige wijk in en werden afgeleverd bij een super leuk tapas restaurant. We kregen daar twee tapas en een drankje. Toen we klaar waren gingen we naar en andere wijk waar we weer uit twee tapas konden kiezen. Ik had echter wel genoeg aan drie tapas dus de 4e hoefde ik niet meer. Het was wel allemaal erg veel, maar wel erg lekker.

Na de tapastour zijn we naar Real Alcazar gelopen. Ik geloof dat dit het mooiste gebouw en tuinen is die ik ooit gezien heb.


Ik keek mijn ogen uit! Het was gigantisch groot en heel rijk gedecoreerd. Ook de tuinen waren fantastisch mooi. Overal vond je doorkijkjes en fonteintjes, ook binnen. Helemaal leuk dus!




Toen hadden we er wel heel veel stapjes opzitten. Gezien de warmte vonden wij het wel welletjes en zijn we weer terug naar het hotel gelopen. Heerlijk even in de airco met de beentjes omhoog.
Nadat we weer enigzins bijgekomen waren zijn we op de prettige binnenplaats van het hotel gaan eten. Gezien het feit dat de middagtapas erg vullende waren, hebben we het vanavond bescheiden gehouden. Zus had een korte opleving en wilde nog wel een klein ommetje maken. We kwamen bij een prachtige kerk. De beelden waren in een soort prehistorische 3D gemaakt (helaas niet goed zichtbaar op de foto, in real life erg mooi). Dat was dus nog een leuk kadootje want de kerk ging daarna meteen dicht.


 Nog even rondgewandeld in de leuke wijk, waar het nog erg druk was op straat. We passen ons niet helemaal aan aan het zuid Spaanse leven, maar alles verplaatst wel enigzins qua tijd.
Morgen staat Cordoba in de planning.