maandag 11 september 2017

Dag 7: Sevilla - Cordoba

Na weer een copieus ontbijt hebben we de receptie gevraagd onze auto voor te rijden. En toen waren we klaar voor onze reis naar Cordoba.
De reis erheen was tamelijk saai, het was dor, droog en plat. In Cordoba zelf zijn we ondanks de aanwezigheid van meneer Berg (onze navigatie) een paar keer verkeerd gereden. Tja, wat kan ik zeggen, we zijn eigenlijk meer het soort mensen voor een privé chauffeur:)
Toen we aankwamen bij het hotel stonden onze reisgenoten toevallig net buiten. Ze vertelden dat het weer een heuuule krappe parkeergarage was. Nou ben ik de domste niet, dus ik heb gewoon onze reisgenoot gevraagd onze auto te parkeren. En dat heeft hij prima gedaan. Zo, dat was weer goed geregeld!
Het prima hotel ligt weer midden in het centrum. Wat we zeker wilde bezoeken was Mezquita kathedraal.



 Het was vroeger een moskee en toen de moren de plek verlieten hebben de katholieken er een kathedraal in gebouwd. Waneer je binnenkomt valt je mond open. Het is zo'n imposant gebouw! Daarnaast zijn de moorse en katholieke bouwstijlen heel goed te onderscheiden en dat geeft een hele aparte sfeer. Ik vond het weer een topper. De straatjes eromheen zijn ook weer te leuk voor woorden.



We hebben nog wat andere gebouwen bezocht en we hebben lekker tapas op een binnenplaats gegeten, voorzien van een lekker sangriaatje.



Ondertussen was het wel erg warm geworden, dik in de dertig graden. Cordoba schijnt ook de warmste stad van Spanje te zijn.

 We hebben dus lekker nog een ijsje gegeten en een flesje water gekocht en zijn toen even wezen afkoelen op de kamer.
Daarna zijn we naar een andere wijk van Cordoba gelopen en toen werd het weer eens etenstijd. We kozen een tapasrestaurant uit met een patio. We hadden net besteld toen er een tourbus Chinezen binnenkwam (de bus hadden ze buiten laten staan, het waren vooral de Chinezen zelf die binnen kwamen). Zus had wat last van de drukte en de warmte zodat we weer naar het hotel terug gelopen zijn. We hebben voor de kamer betaald, dus dan kun je er maar beter gebruik van maken, niet waar?


Morgen vertrekken we richting Granada.