dinsdag 12 september 2017

Dag 8: Cordoba - Granada

Na het ontbijtje gingen we op weg naar Granada. De meneer in het hotel had een busje weggezet zodat wij alle plek hadden om uit te parkeren (had hij misschien niet al te veel fedusie in de zusjes???).
Na een paar keer verkeerd gereden te zijn hadden we de weg naar Granada gevonden. Dit bleek niet de snelweg, maar een alternatieve route. Dat leek ons wel leuk, zagen we ook nog wat van het Spaanse binnenland. En wij maar kijken, maar meer dan heuuuul veuuuul olijfbomen hebben we niet gezien.
Het hotel hadden we verrassend snel gevonden. En ook zomaar een moderne parkeergarage op loopafstand van het hotel. Dat viel weer alleszins mee. Het hotel zit in een oud klooster, maar de binnenkant is nieuw. Prima kamers weer. De eenpersoonsbedden zijn lekker ruim.
Na de koffers op de kamer gezet te hebben vertrokken we Granada in. We wilde de kaartjes voor het Alhambra alvast ophalen, we hebben voor morgen geboekt. Wat je op de plattegrond niet goed kon zien is dat het een hele klim is. Vrij steil omhoog, en natuurlijk weer lekker warm. Mijn hardloop conditie kwam me goed van pas, zus kon het wat minder waarderen. Morgen nemen we lekker de bus!
We hebben de bus naar beneden genomen hebben hebben nog wat in het oude centrum rondgescharreld. We hebben ook de kathedraal van binnen bekeken (voorlopig hoef ik geen kerk meer in:)). Deze was ook weer zeer opulent (je moet je woordgebruik eens afwisselen) gedecoreerd. Het goud blonk je tegemoet.




Daarna zijn we weer naar het hotel gelopen om even met de voetjes omhoog te liggen. Daarna zijn we uit eten geweest en hebben nog een klein ommetje gemaakt. Zus had wat last van lichamelijke ongemakken dus we zijn daarna naar het hotel gegaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten